Boerderij Ruimzicht

Boerderij Ruimzicht

Boerderij Ruimzicht is een biologisch-dynamisch melkveebedrijf met tuinderij. Boer Gerjo verzorgt het vee, Annet de boerderijwinkel en Jara heeft de zelfzuiveltak opgepakt met rauwmelkse echte kwark en roomkaas. Hun missie: 100% lokaal ondernemen met aandacht voor natuur, dier en mens.

Adres

Bielemansdijk 11a

7025 CN Halle

Biologisch-Dynamisch

Ruimzicht zorgt voor een gezonde voedselproductie in een bewuste omgang met de aarde en de mens. De bewustwording naar buiten toe speelt daarbij een belangrijke rol. Dat doen ze met Biologisch-dynamische landbouw. Deze aanpak zorgt voor natuur, plant, dier en mens, en de natuurlijke bronnen worden niet uit geput. Goede voedselproductie wordt bepaald door respectvol om te gaan met natuur, plant, dier, mens en jezelf. De producten van Ruimzicht krijgen het DEMETER-keurmerk.

Veehouderij en boerderijwinkel

In de Veehouderij hebben de koeien hoorns en zijn de koeien antibiotica-vrij. De kalfjes blijven bij hun moeder en lopen van Pasen tot Kerst buiten. De koeien zijn een familiekudde. Er lopen 4 generaties koeien in de wei. De dieren liggen op stro in een heuvelstal. Dat is beter voor de koeien want zo behouden ze hun natuurlijke gedrag. Naast koeien heeft Ruimzicht ook varkens, kippen en schapen.

In de boerderijwinkel worden producten verkocht afkomstig van de boerderij, aangevuld met streekproducten. Maar je kan de producten ook kopen op de markt in Doetinchem (Marktplein voor het stadshuis van 9 tot 13) en online!

Inspiratiebron

Boerderij Ruimzicht wil een inspiratiebron zijn. De omgeving en de boerderij nodigen hier toe uit. Deze inspiratie werkt aanstekelijk voor iedereen die er komt. Klanten, recreanten, participanten, medewerkers en hulpvragers worden er beter van.
Voor mensen die een tijdje willen meewerken op de boerderij, om tot rust te komen, biedt Ruimzicht een werkplek op de zorgboerderij. Verder is er regelmatig boerderijschool voor een school in de buurt en is er jaarlijks een kampeerweek voor eenoudergezinnen met kinderen.

Openingstijden winkel

Vr en za 10.00  – 12.00 en 14.00 – 16.00

Meer weten?

Ga dan naar boerderijruimzicht.nl

Of lees dit artikel met daarin een interview met Gerjo van boerderij Ruimzicht!