Boerderij Kleikracht

Boerderij Kleikracht

Kleikracht is een biologische melkveehouderij, gelegen in het prachtige Reitdiepdal te Winsum. De boerderij wordt gerund door Martin Wiersema en Jolanda Roggeveld. Samen melken zij zo’n 70 koeien. Naast het melkvee is er echter nog meer te zien en beleven!

Adres

Schilligeham 3

9951 TN Winsum

De boerderij

Op de boerderij staan ongeveer 70 koeien die voor de melkproductie zorgen. Daarnaast maken ze bij Kleikracht ook één keer per week kaas. Deze kaas wordt gemaakt van rauwe melk van hun eigen koeien. Echte boerenkaas dus! Bij het stremmen gebruiken ze dierlijk stremsel. Daarna wordt de kaas opgeslagen en laten ze het rijpen tot het de lekkerste kaas van Nederland is!

Heerlijke producten

Kleikracht verkoopt hun heerlijke producten in de boerderijwinkel aan huis, zoals rauwmelkse biologische kaas. Ook hebben ze diverse andere kazen: naturel van jong tot overjarig en heel veel verschillende soorten kruiden kazen. Bijvoorbeeld mosterd, fenegriek, brandnetel, komijn, kruidnagel maar ook mooie kruidencombinaties die ze op verzoek hebben gemaakt. Naast kaas verkopen ze ook vlees van eigen koeien, zuivel van Waddenmax en groente van de Eemstuin. Daarnaast is er een ruim assortiment droogwaar en wijnen in de winkel te vinden.

Verkooppunten

De producten van Kleikracht worden natuurlijk in Winsum verkocht, maar ook in andere plekken van Nederland en zelfs in Duitsland kan je de producten van Kleikracht vinden! Kijk voor de volledige lijst op de website.

Contact

Schilligeham 3
9951 TN Winsum

info@kleikracht.nl
Tel: 0595 – 43 89 49

Openingstijden

Do en vr: 13.30 – 17.00 uur.
Za: 10.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.kleikracht.nl.