Boerderij Hartstocht

Boerderij Hartstocht

Boerderij Hartstocht, een stadsboerderij in Abcoude op steenworpafstand van Amsterdam, is een biologische melkveehouderij met voornamelijk het oudhollandse Groninger Blaarkopras. Deze zogenaamde dubbeldoelkoe is geschikt voor lekkere melk en goed vlees.

Adres

Gein Zuid 26

1391 JE Abcoude

De boerderij

Bij Boerderij Hartstocht vinden ze boeren in balans met de natuur belangrijk. Ze zijn daarom een biologisch bedrijf en hebben als doel vooral gezonde producten als melk en vlees te produceren. Dit doen zij samen met de dieren die een goed leven leiden op de boerderij. Dit evenwicht tussen dier en natuur zorgt voor een betere kwaliteit vlees en melk.

De boerderij heeft echter meer dan alleen vee op het erf. Zo vind je er een ijsmakerij, bieden ze er educatieve rondleidingen en is er een boerderijwinkel.

Natuurbeheer

Op het bedrijf van Henk en Wilma den Hartog is veel aandacht voor weidevogelbescherming en slootkant beheer. Voor de weidevogels (kievit, tureluur, scholekster, grutto) hebben ze een vrijwilliger, die de nesten van deze vogels zoekt. Hij markeert de nesten met een stok en zodra de koeien het land ingaan, zorgt hij voor nestbeschermers, zodat de nesten niet vertrapt worden. Voor het slootkant beheer worden de slootkanten niet bemest, waardoor de oude, bloeirijke slootkanten weer teruggekomen zijn.

Boerderijwinkel

De boerderijwinkel op het erf bestaat uit een ‘melkdrive’. Dat is een melktap apparaat waaruit je zelf biologische melk kunt halen. De melk komt vers uit de tank en wordt niet gepasteuriseerd. Hierdoor blijven smaak en vitamine behouden.

Een deel van de blaarkopkoeien zijn speciaal voor de vleesverkoop. Ze verkopen dit vlees diepgevroren op de boerderij. Verder verkopen ze zo nu en dan uniek varkensvlees van het Hongaarse wolvarken.

Contact

Gein Zuid 26
1391 JE Abcoude

hartstocht@planet.nl
Tel: 0294-281366

Openingstijden

Za: 11.00 – 17.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.hartstocht.net.