Boerderij Groeizaam

Boerderij Groeizaam

Boerderij Groeizaam is een zorgboerderij in Emmeloord waar de passie voor biologische landbouw samenkomt met compassie voor deelnemers. Op 5,5 hectare grond verbouwen zij zo de mooiste duurzame producten voor jou!

Adres

Pilotenweg 7A

8303 EG Emmeloord

De boerderij

Eigenaren Sanne en Marc van Niekerk houden allebei ontzettend van het boerenleven, maar wilden ook iets doen met hun passie voor zorgverlening. Dit hebben zij gecombineerd tot Boerderij Groeizaam. De zorgboerderij biedt dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gaat zowel om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking als om mensen die kampen met psychische klachten.

De circa 30 deelnemers werken samen met acht vrijwilligers en drie zorgmedewerkers op het terrein. Zij runnen de boerderijwinkel, verwerken olijven, bewerken hout, verbouwen diverse biologische groenten en maken mooie boeketten van de bloemen uit de pluktuin.

De Boerderijwinkel

In de koude kas op het erf worden diverse groentes gekweekt, zoals paprika, rode bieten, bonen, sla en komkommers. Verder telen zij tevens 100% biologische uien, boerenkool, prei, aardappelen, knolselderij en pompoenen. Deze producten worden allemaal te koop aangeboden in de boerderijwinkel op het terrein. Door lokaal bij ze te kopen in de winkel, weet je zeker dat het eten de kortste weg heeft afgelegd van hun tuin naar jouw tafel.

Naast de eigen verbouwde producten vind je in de winkel ook diverse streekproducten. Denk aan zuivel, vlees, broodbeleg, rijst fruit, maar ook verzorgingsproducten.

Bloemenpluktuin

Op de boerderij kan je tevens een mooi boeket plukken in de bloemenpluktuin. Voor slechts €7,50 per kilo stel jij hier een mooi persoonlijk boeket samen. Heb je echter geen zin om je boeket zelf te plukken? Dan kan je ook een prachtige bos bloemen kopen in de boerderijwinkel.

Contact

Pilotenweg 7A
8303 EG Emmeloord

info@boerderijgroeizaam.nl
Tel: 0527-252736

Openingstijden

Do en vr: 09:00 – 17:30 uur.
Za: 10:00 – 15:00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.boerderijgroeizaam.nl.