Boerderij Eben-Haëzer

Boerderij Eben-Haëzer

Omgeven door de schoonheid van het Groene Hart vind je in Nieuw-Lekkerland Boerderij Eben-Haëzer. Boer Jasper houdt daar samen met hulpboeren, -boerinnen en begeleiders de boerderij draaiende. Zij zorgen voor de dieren én elkaar.

Adres

Schoonenburgweg 15

2957 LB Nieuw-Lekkerland

Streven naar kringlooplandbouw

Boerderij Eben-Haëzer houdt ongeveer 65 melkkoeien die vrijwel elk jaar een kalfje krijgen. Tot halverwege 2021 gingen die na twee weken naar een kalverhouderij. Gebruikelijk in Nederland, maar boer Jasper vond dat niet langer passen bij zijn streven naar kringlooplandbouw. Daarom besloot hij het anders te gaan doen: hij laat zijn kalfjes voortaan opgroeien op de boerderij. Een nieuw avontuur!

De vleeskoeien leiden een comfortabel leven op de boerderij. ’s Zomers grazen ze heerlijk op de kruidenrijke natuurlanden. De dagelijkse verzorging is in handen van boer Jasper, de hulpboeren, -boerinnen en begeleiders, die daar ontzettend van genieten. Na twee jaar worden de dieren geslacht door een lokale slager. Met dit – voor de gemeente Molenlanden – bijzondere concept brengen ze bezoekers van Boerderij Eben-Haëzer dichter bij de natuur en de voedselproductie.

De boerderijwinkel

Een eerlijk stukje vlees van Molenlandse bodem; direct van de boer. Van dieren die liefdevol zijn verzorgd door de hulpboeren en -boerinnen. Op Boerderij Eben-Haëzer zijn ze gestart met dit voor Molenlanden bijzondere concept. Duurzaam kwaliteitsvlees is te bestellen in de online boerderijwinkel.

Online zijn de volgende producten te koop: gehakt, hamburgers, riblappen, worsten, braadlappen, sucadelappen, lendelappen, bieflappen, ribeye, biefstuk en haas. Dit duurzame boerderijvlees is af te halen in de boerderijwinkel. Ondanks het arbeidsintensieve proces bieden ze het vlees aan tegen fatsoenlijke prijzen. Door bij deze boerderij te bestellen, lever je een bijdrage aan een duurzame manier van landbouw bedrijven.

Openingstijden

De boerderijwinkel is open op zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur. Online bestellingen kunnen dus op zaterdagen worden afgehaald.

Contact

Boerderij Eben-Haëzer
Boerderijwinkel
Adres: Schoonenburgweg 15, 2957 LB Nieuw-Lekkerland
Telefoon: 0184-681523
E-mail: contact@beh.nu
Website: www.boerderij-ebenhaezer.nl