Boerderij De Ouwendorperhoeve

Boerderij De Ouwendorperhoeve

Het welzijn van de dieren en het verzorgen van producten voor eigen gezin en omgeving zijn belangrijke elementen voor boerderij De Ouwendorperhoeve. Het gaat om het ondernemen, niet om de winst.

Adres

Ouwendorperweg 27

3886 MR Garderen

De boerderij

In een boerderij, gebouwd in 1867, wonen Nelleke Meersma-Antonis en Adriaan Antonis samen met hun gezin. Al zo’n ruim 15 jaar lang is de familie bezig met het maken van producten op een prachtig stuk land. De bovenlaag van de grond is humusrijk en is ontstaan door het potstalsysteem. Hierbij werd de grond bemest met plaggen en dierlijke mest.

De dieren en producten

Op De Ouwendorperhoeve wonen nog meer wezens. Van Friese Melkschapen tot Bonte Bentheimer landvarkens en koeien in een kleine familiekudde.
Van deze dieren krijgt de familie melk, vlees, wol en huiden.

De Ouwendorperhoeve organiseert ook programma’s voor kinderen. Hier kunnen zij in contact komen met de dieren en hun kennis laten groeien, bijvoorbeeld over de verschillen van deze dieren. Ze leren respectvol om te gaan met de dieren en krijgen inzicht in de rol van de boerderijdieren in de voedselproductie.

Kringlopen

Zowel korte ketens als, zoveel mogelijk, gesloten kringlopen zijn ook belangrijke punten voor De Ouwendorperhoeve. Hierbij dragen zij bij aan de transitie naar een circulair voedselsysteem. Er wordt gestreefd naar volledig gesloten kringlopen. De Ouwendorperhoeve gelooft dat als je de wereld wilt verbeteren, je bij jezelf moet beginnen. Koop daarom lokaal, duurzaam en biologisch.

 

Openingstijden

Openingstijden:
Vrijdag: 13.00 tot 17.00
Zaterdag: 11.00 tot 15.00

T: 0577-407177
E: info@ouwendorperhoeve.nl
Facebook

Meer weten? Lees het artikel van SZH