Boerderij de Kolke

Boerderij de Kolke

In onze boerderijwinkel verkopen we verse streekproducten zoals fruit, groenten, aardappelen en cranberry's. Je ben van harte welkom!

Adres

Lange Klarenbeekseweg 30

7383 EB Voorst

De boerderij

Boerderij ‘de Kolke behoort tot het landgoed ‘Beekzicht’. De naam ‘de Kolke’ komt van de vele, inmiddels gedempte kolken rondom onze boerderij. De boerderij is op een terp gebouwd, omdat de Voorsterbeek bij een hoge waterstand van de IJssel zijn water niet kwijt kon en het gebied tot aan toe Klarenbeek overstroomde.

De gewassen

We verbouwen allerlei gewassen zoals suikerbieten, aardappelen, en diverse soorten granen en groenten. Deze worden in eigen winkel en de pantry in Wilp verkocht. De gerst wordt als mout geleverd aan lokale bierbrouwers. De tarwe wordt gemalen tot meel en bloem en ook lokaal gebruikt.

Het heerlijke fruit uit de boomgaard is biologisch gecertificeerd en de bessen worden niet bespoten. Bij de andere producten wordt het gebruik van chemische middelen beperkt tot het minimum, door bijvoorbeeld gebruik te maken van mechanische onkruidbestrijding.

Het assortiment

In de boerderijwinkel worden de onder andere de volgende producten verkocht: aardappelen, seizoensgroenten, jam in diverse smaken, vruchtensappen, fruit, uien, streekbier, vruchtenwijn, diverse soorten meel, mosterd, honing, cranberry’s, stoofperen, cranberry jam, zelfgemaakte cranberry/appel compote.

Ook zijn er diverse soorten vlees, zuivel, kaas, boeren ijs en eieren verkrijgbaar.

Een deel van de producten is biologisch en veel producten worden lokaal verkocht. Kom langs in de winkel en neem zelf een kijkje!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

Zaterdag: 9.00 – 16.00 uur

Zondag: Gesloten

Contact

Boerderij de Kolke

Lange Klarenbeekseweg 30

7383GB Voorst

Telefoon: 0575 501247/06 20355938

E-mail: info@dekolkevoorst.nl