Boerderij De Houberg

Boerderij De Houberg

Boerderij De Houberg is een unieke plek met bijzondere dieren. Hier worden Lakenvelder en Wagyu koeien, Mangalica varkens en scharrelkippen gehouden. De dieren hebben het goed en leiden een natuurlijk leven.

Adres

Houberg 1

6915 KB Lobith

Natuurlijk systeem

Boerderij De Houberg is een regeneratieve boerderij. Hier worden bijzondere dieren op een bijzondere plek gehouden en er wordt samengewerkt met de natuur. De bodem, gewassen en dieren beschouwt zij niet als afzonderlijke elementen, maar als één ecosysteem dat het sterkst is als het kan samenwerken.

De basis is de bodem. Een gezonde bodem zorgt voor gezonde planten. Gezonde planten zorgen voor gezonde dieren. Gezonde dieren resulteren in de beste kwaliteit voedsel met een hoge voedingswaarde.

Boerderij De Houberg maakt zo optimaal mogelijk gebruik van de natuurlijke bronnen die de aarde ons schenkt. Diversiteit in zowel de bodem als het grasland, de geteelde gewassen en de veestapel zorgt voor het meest veerkrachtige en weerbare systeem. Met dit uitgangspunt levert zij gezond voedsel van hoge kwaliteit. Bekijk de bedrijfsvideo om te zien hoe dit vormgegeven wordt.

De vleesproducten en activiteiten

Het vlees van de Lakenvelder en Wagyu koeien, Mangalica varkens en scharrelkippen is verkrijgbaar. De producten zijn te koop via de webshop.

Daarnaast worden er excursies aangeboden. Denk hierbij aan:

  • een rondleiding door het gebied en langs de dieren;
  • een verdiepende uitleg over de bodem, de manier van begrazen en composteren;
  • een thema-excursie rondom één van de dierenrassen die gehouden worden.

Voor een rondleiding is het mogelijk om je aan te melden voor een geplande datum en tijd. Dat kan via het aanmeldformulier op de website. De rondleiding geeft een goed beeld van de omgeving en de manier waarop Boerderij De Houberg met de natuur en dieren omgaat. De rondleiding wordt afgesloten met een kleine proeverij.

Openingstijden

Bij het plaatsen van een bestelling kun je een afhaalmoment kiezen. Daarnaast is het mogelijk om de producten te laten bezorgen. Tijdens het bestellen kun je dan een gewenste bezorgdag kiezen. De bezorging vindt plaats tussen 17:00 en 22:00 uur.

Kom genieten van het gebied en de dieren. Bezoek daarvoor één van de open dagen of meld je aan voor een excursie. Zelf een idee of voorstel? Neem dan contact op, want er wordt graag met je meegedacht.

Contact

Boerderij De Houberg
Arjan Bisschop
Adres: Houberg 1, 6915 KB Lobith
Telefoon: +31 6 523 82 674
E-mail: arjan@houberg.nl
Website: www.houberg.nl