Boerderij De Bonte Parels

Boerderij De Bonte Parels

Op onze biologische boerderij houden we 55 koeien voor de melkproductie, en sinds 2015 zijn we gestart met het verkopen van rundvlees afkomstig van onze eigen melkkoeien en van onze zelf afgemeste ossen (gecastreerde stierkalveren).

Adres

Korssesteeg 3

3615 AS Westbroek

Biologisch en duurzaam

Op onze boerderij hebben we ongeveer 55 melkkoeien, en 40 stuks jongvee. Daarnaast hebben we een paar geitjes, kippen, paarden, konijnen, vliegen er wat duiven rond en hebben we een hele verzameling aan katten. Het produceren van biologische melk is onze hoofdtak, maar daarnaast doen we nog veel meer! Zo verkopen we vlees van onze eigen koeien, ontvangen we schoolklassen voor een boerderijles, geven we rondleidingen en ga zo nog maar even door.

Op onze boerderij is het sinds een paar jaar mogelijk om eerlijk en duurzaam rundvlees te kopen. Het vlees is afkomstig van onze eigen koeien, zowel koeien die niet meer geschikt zijn voor de melkproductie als van kalveren die we afmesten tot ongeveer 2 jaar. Wij zien onze dieren niet als restproduct van de melkveehouderij, maar als waardevolle dieren die naast melk, ook vlees leveren.

 

Een vleespakket kopen

Het is mogelijk om pakketten te kopen, maar ook is het mogelijk om de vleessoorten apart te kopen. Op onze website vind je de diverse mogelijkheden en prijzen. Bestellingen kunnen ook bezorgd worden. Dit kan alleen bij een bestelling van minimaal 5 kilogram.  De verzendkosten bedragen € 6,00 binnen een straal  van 25 km, en daarbuiten € 7,50. We bezorgen in een straal van maximaal 75 kilometer. Er zijn geen vaste bezorgdagen, we doen dit altijd in overleg.

Boerenzaterdag

Iedere eerste zaterdag van de maand is ons bedrijf opengesteld voor iedereen die het leuk vindt om een kijkje te komen nemen. Vanaf tien uur kun je bij ons terecht. In de ochtend doen we gewoon ons werk en kun je, als je wilt, een handje meehelpen. De kalveren verzorgen, kippen en geiten voeren, schoon stro in de hokken leggen, draad zetten in het land of onkruid wieden. Het werk op de boerderij is heel divers.

Tijdens de Boerenzaterdag kun je uiteraard ook vlees kopen. Dat hoef je niet van tevoren te bestellen, kom gewoon rustig eens kijken wat er allemaal is. Ook verkopen we verse melk, direct uit de tank.

Contact

Boerderij de Bonte Parels
Rutger en Christianne Hennipman
Korssesteeg 3
3615 AS Westbroek

Tel.: 0346 – 282 098
Mobiel: 06 – 50 473 185
E-mail: debonteparels@hotmail.com
Website: https://debonteparels.nl