Biologische tuinderij Klein Broekhuizen

Biologische tuinderij Klein Broekhuizen

Klein Broekhuizen teelt sinds 2000 biologische groenten en verkoopt deze het liefst direct aan jou, vers van het land. Dit kan via ons wekelijkse groentepakket of in onze boerderijwinkel.

Adres

Bokkenstraat 4

7031 ED Wehl

Biologische tuinderij

 

Erik en Wilma telen een uitgebreid assortiment biologische groente; van aardappel tot aardbei, kapucijners tot tomaten, sla en winterpeen. Daarnaast leggen 100 kippen in de mobiele kippenkar elke dag verse eitjes en is er plek voor natuur in de kikkerpoelen, hoogstamboomgaard, hagen en het klimaatbosje dat wordt aangeplant door vaste klanten. Klein Broekhuizen werkt graag en veel samen met andere biologische boeren uit de Achterhoek om samen een zo breed mogelijk lokaal en biologisch aanbod te hebben. Uitgangspunt voor de biologische teelt is een gezonde bodem; hier zorgen we voor met biologische bemesting en een ruime vruchtwisseling. Naast dat gewassen slechts een keer in de zes jaar op dezelfde plaats staan, hebben we een rustgewas in de vruchtwisseling. Dit zorgt voor minder bodembewerking, het binden van stikstof uit de lucht in de grond voor de gewassen het jaar erna en voor een fijne plek voor allerlei insecten die helpen in de rest van de teelten.

Groentepakketten en de boerderijwinkel

 

De groentes worden verkocht via verschillende kanalen. Ruim 350 gezinnen ontvangen wekelijks het Achterhoekpakket, een groentepakket op maat, dat ze op een afhaalpunt bij hen in de buurt kunnen ophalen (www.achterhoekpakket.nl).

In onze zelfbedieningswinkel kunnen mensen hun biologische boodschappen doen. Naast groente van eigen grond, bieden we ook groente en fruit uit de regio en via de groothandel aan. Ook zuivel en kaas, en een beperkt assortiment droogwaren vind je in de winkel: uiteraard allemaal biologisch.

Voor de rest van je biologische boodschappen zijn we afhaalpunt van Ekoplaza. Bestel voor zaterdagochtend 9 uur je boodschappen online en je kunt ze op dinsdag bij ons ophalen.

Kom je een keer langs?

Openingstijden

  • dinsdag: 14.00 – 18.00
  • woensdag: 14.00 – 18.00
  • donderdag: 14.00 – 18.00
  • vrijdag: 14.00 – 18.00
  • zaterdag: 10.00 – 16.00

 

Contact

Klein Broekhuizen
Bokkenstraat 4
7031ED Wehl
info@kleinbroekhuizen.nl

Webstite: www.kleinbroekhuizen.nl