Biologische Tuinderij De Stroom

Biologische Tuinderij De Stroom

De drie vrouwen van Tuinderij De Stroom telen op biologische wijze een grote verscheidenheid aan groenten. De gewassen krijgen hier rustig de tijd om te groeien tot smaakvolle en gezonde groenten. Tuinderij de Stroom heeft een Skalnummer.

Adres

Hemmensestraat 17

6668 LB Randwijk

Eigen tuinderij

Angelien en Welmoet ontmoeten elkaar tijdens een stage van de Kraaybeekerhof en kwamen op he idee om samen een eigen tuinderij te beginnen. Het derde groentemeisje van de groep kwam door een andere stageplek af en bleef bij Tuinderij de stroom.

De meiden werken met trekkers en machines op het land. Er wordt bijvoorbeeld een beregeningspomp gebruikt tijdens de droge tijden van het jaar. Hierdoor komt het water nog steeds waar die moet zijn.

Een mooie plek

Toch zijn machines niet het enige waar ze mee werken. Handwerk wordt nog steeds verricht, samen met vrijwilligers. Dit kunnen zowel mensen zijn die wat leuks willen doen, als mensen die een plekje zoeken waar zij tot rust kunnen komen.

Groente- en fruitpakket

Woon je in de driehoek Wageningen – Arnhem – Nijmegen? Meld je dan aan voor de heerlijke Hemmense Groentepakket. Je ontvangt dan elke week een pakket met vijf groentes. Inmiddels hebben ruim 300 huishoudens een abonnement.

Bij tuinderij de stroom kan je ook een fruitpakket, gevuld zo veel mogelijk lokaal ingekocht fruit, en een combipakket. In het combipakket zitten drie soorten fruit en drie soorten groente.

De pakketten kunnen ook verkocht worden aan winkels of universiteiten.

Samenwerking

Tuinderij De Stroom werkt nauw samen met Ekoboerderij De Lingehof. Dit is een akkerbouwbedrijf in Hemmen/Randwijk met 100 ha biologische teelten. Op het erf van deze boerderij worden de groentes gewassen, ingepakt en opgeslagen. Daarnaast gebruikt De Stroom 3 hectare voor het telen van de groentes. Elk jaren wordt er op een ander perceel geteeld in het dorp Hemmen. Dit is goed voor de bodem en geeft minder kans op ziekten in de gewassen.

Bezoekadres

Hemmensestraat 17
6668 LB Randwijk

Tel: 06-49315692
W: www.tuinderijdestroom.nl
E: info@tuinderijdestroom.nl

Boerderijverkoop: De Groentestek

Elke vrijdagmiddag geopend van 13.30 – 17.00