Biologische Tuinderij de Ark

Biologische Tuinderij de Ark

Tuinderij De Ark is een combinatie van een zelfoogsttuin, ontmoetingsplek en een zorgtuinderij. Hier worden op biologische wijze groenten, bloemen en kruiden geteeld.

Adres

Dennenweg 8

2016 HX Bloemendaal

Verse biologische groentes

Wie een oogstaandeel heeft kan gedurende het oogstseizoen wekelijks verse biologische groenten komen oogsten. Ze proberen bij Tuinderij de Ark iedere week minstens 6 verschillende groentes oogstklaar te hebben, en in de kruidentuin vind je meer dan 30 verschillende kruiden waar je altijd van mag plukken. Er zijn ook aardbeien, bessen en ander kleinfruit om van te smullen. Het meeste werk in de tuin wordt gedaan door de tuinder en de vrijwilligers, maar als oogstdeelnemers af en toe meehelpen is dat super! Groene vingers zijn hiervoor niet nodig.

Van de tuinders en via het wekelijks oogstbericht krijg je allerlei tips en informatie over de groenten en de kruiden, het oogsten én het bereiden van een lekkere en gezonde groenteschotel.

Bloemen plukken

Tijdens oogstmomenten op woensdag, vrijdag en zaterdagochtend staat er vaak een lekkere pot met thee of koffie voor je klaar. Wie dat wil kan dan ook voor een klein bedrag een bos mooie bloemen plukken in de bloementuin.

In het seizoen is iedereen welkom om te vertoeven op de heerlijk beschutte tuin. Op de Tuinderij is ook plek voor leerlingen van de schooltuintjes van de Theresiaschool. Eén keer per week werken ze hier in ‘hun’ tuintjes.

Contact

Dennenweg 8
2016 HX Bloemendaal

info@arkhaarlem.nl
Tel: 06 2919 0109

Ga voor meer informatie naar www.arkhaarlem.nl/tuinderij.