Biologische melk- en ijsboerderij de Meulenhorst

Biologische melk- en ijsboerderij de Meulenhorst

Ten zuiden van Ommen, in het natuurgebied 'het Eerder Achterbroek', vind je biologisch melkveebedrijf en ijsboerderij de Meulenhorst van Heico en Marianne Blekkenhorst. Het is een prachtige plek waar je dagelijks kunt genieten van een lekker ijsje!

Adres

Achterbroekweg 1

7731 PN Ommen

Een stukje geschiedenis

In het natuurgebied het Eerder Achterbroek, waar de boerderij gevestigd is, luidt de volgende gezegde: “die Windemeule tot Eerde”. Waarschijnlijk dankt de Meulenhorst haar naam aan deze molen, die in 1747 omwaaide.

Biologisch

In 1997 schakelde de boerderij om naar een biologische bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft zo’n 35 koeien en 25 jongvee. Het meeste voer voor de koeien verbouwen ze zelf, zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Zomers staan de koeien lekker buiten, ’s winters kunnen ze naar de ruime potstal.

IJsmakerij

In hetzelfde jaar dat de boerderij naar biologische bedrijfsvoering omschakelde, zijn ze ook gestart met het maken van ijs op een ambachtelijke manier. Dit doen zij in hun eigen ijsmakerij op het erf. Voor het ijs gebruiken ze zoveel mogelijk biologische grondstoffen.

Rustpunt en mini-zelfbedieningswinkel

Op het erf is geen grote boerderijwinkel, maar wel een mini-zelfbedieningswinkel en een fraai ingericht rustpunt voor wandelaars en fietsers. Hier kan je even pauzeren onder het genot van een lokaal gebrouwen biertje, een ijsje van de ijsmakerij of andere wisselende streekproducten. Op het erf vind je ook het koeienpad, dat je op een speelse wijze rondleidt over de boerderij.

Contact

Achterbroekweg 1
7731 PN Ommen

info@meulenhorst.nl
Tel: 0546-671363

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot zonsondergang.

Meer informatie vind je op www.meulenhorst.nl.