Biologische Kippenbedrijf MTS Kieft-Elzinga

Biologische Kippenbedrijf MTS Kieft-Elzinga

In de winkel van MTS Kieft-Elzinga worden eigen, kakelverse, biologische eieren verkocht. Daarnaast hebben ze ook een uitgebreid assortiment aan verse en houdbare streekproducten. Het motto van MTS Kieft-Elzinga is dan ook niet voor niets: ''Passie voor eerlijk, biologisch & lokaal''.

Adres

Oogstweg 2

9674 TC Winschoten

Een stukje geschiedenis

In 2002 hebben ze de kooi-inrichting van de kippenschuur vervangen door een scharrelinrichting, waarbij de kippen los in de stal kunnen lopen. In oktober van dat jaar zijn de eerste kippen in de stal gekomen. In de zomer van 2011 hebben ze het bedrijf overgeschakeld naar biologisch. De kippen lopen daarom nu buiten en worden gehouden volgens biologische regels. De kippen zijn dan ook biologische scharrelkippen. Dit wil zeggen dat zij in de stal vrij en ongehinderd hun gang kunnen gaan: eten, drinken, een stofbad nemen, een ei leggen en op stok gaan, maar ook naar buiten kunnen.

De stal is ingericht met een volière inrichting. Dit wil zeggen dat de kippen zich vrij kunnen bewegen op twee verschillende leefniveaus, waar voer en water wordt aangeboden. Ook het legnest bevindt zich hier. Het legnest is een rustige donkere plek waar de kippen in alle rust hun ei kunnen leggen. Het biologisch voer wordt circa 5 keer per dag ververst en het water is de hele dag beschikbaar. Aan het eind van de dag gaan de kippen naar binnen en op stok om te genieten van hun welverdiende rust.

De producten

Vanaf Pasen 2003 zijn ze bij MTS Kieft-Elzinga begonnen met huisverkoop van hun eieren. Hiervoor hebben ze een blokhut neergezet waar elke dag verse scharreleieren verkrijgbaar zijn. Omdat ze veel positieve reacties kregen en vraag naar andere kipproducten, zijn ze vanaf september 2005 begonnen met de plattelandswinkel. Vanuit deze winkel verkopen ze naast de eigen eieren en het vlees producten die geleverd worden door boeren uit de streek. Samen met deze collega’s hebben ze een samenwerkingsverband onder de naam Plattelandswinkels Groningen. Het assortiment is vanaf het begin steeds verder uitgebreid, mede door de vraag van hun groeiende klantenkring!

Kipwalk

Naast het verkopen van de eieren, vinden ze het ook leuk om mensen kennis te laten maken met het bedrijf en de dieren. Ze willen je dan ook graag laten zien hoe ze te werk gaan. Hiervoor hebben ze een heuse Kipwalk gebouwd op het terrein. Wanneer je op deze kipwalk staat, sta je midden tussen de kippen in de vrije buitenlucht. Kom eens langs en ervaar het zelf!

Contact

Oogstweg 2
9674 TC Winschoten

Hj-Kieft@hetnet.nl
Tel: 0597-415136

Openingstijden

Do: 13.30 – 18.00 uur.
Vr: 10.00 – 18.00 uur.
Za: 10.00 – 16.00 uur.

Ga voor meer informatie naar www.kippenkieft.nl.