Biologische kaasboerderij Langelaan

Biologische kaasboerderij Langelaan

Biologische kaasboerderij Langelaan heeft als melkvee de Blaarkoppen. De Blaarkop past uitstekend bij een biologische bedrijfsvoering.

Adres

Markeweg 138

8398 GS Blesdijke

Biologische kaasboerderij Langelaan heeft als melkvee de Blaarkoppen. De Blaarkop past uitstekend bij een biologische bedrijfsvoering. Ze presteren onder eenvoudige omstandigheden, zijn sterker en duurzamer. “Ze kunnen veel met weinig”, aldus Henk. Daarnaast hebben ze ook nog eens een mooi en opvallend uiterlijk!

Henk en Hermien vinden het belangrijk het bedrijf te runnen op zo eenvoudig mogelijke wijze. Zonder kunstmest, zonder bestrijdingsmiddelen, en met voer uit eigen omgeving. Op 3 hectare land verbouwen ze daarom graan. Het stro gaat in de boxen in de stal, en  het geplette graan wordt voer. Henk en Hermien drogen zelf grasbrok dat de koeien die het nodig hebben eten omdat er veel mineralen inzitten.

Hermien maakt drie keer per week biologische boerenkaas. De kaas wordt op zaterdagen verkocht in de boerderijwinkel van Biologische kaasboerderij Langelaan door de kinderen.

Naast de koeien lopen er geiten, konijnen en kippen op het erf, is er een moestuin en een boomgaard met oude appelrassen. Een mooie plek in Friesland om bijzondere kaas te halen!

Markeweg 138
8398 GS Blesdijke
0561-452154
hlangelaan@hotmail.com

Openingstijden

Zaterdag: 09.00 – 16.00 uur

Opzoek naar meer verkooppunten in Fryslân?

Op Eetbaar Fryslân vind je meer dan 250 verkooppunten van lokaal en duurzaam voedsel in Fryslân!