Biologische Boerderij Korenblik

Biologische Boerderij Korenblik

Biologische tuinderij Korenblik ligt in het mooie landelijke gebied tussen Warnsveld en Vorden en grenst aan het landgoed Hackfort van Natuurmonumenten. Het bedrijf ligt op een "oude kampgrond": dat wil zeggen een dikke laag zwarte, humusrijke grond. Het eeuwenlang opbrengen van heideplaggen door vroegere bewoners heeft deze laag gevormd.

Adres

Geesinkweg 13

7231 RE Warnsveld

Biologische Tuinbouw

Tuinder Wim Schoemaker is rond 1990 begonnen met een halve hectare tuinbouw op het ouderlijk bedrijf. Rond 1996 is de overige grond & bedrijfsgebouwen overgenomen en heeft Wim het bedrijf omgeturnd naar een biologisch tuinbouwbedrijf. De totale oppervlakte van de het land bedraagt zo’n 12 hectare (zowel eigendom als pacht).

Er worden verschillende soorten groenten en aardappelen geteeld en in het zomerseizoen is er de specialiteit van Korenblik: overheerlijke aardbeien & frambozen.

Duurzame energie

Sinds juni 2013 is er een installatie van zonnepanelen gerealiseerd op het dak van één van de wagenloodsen. Hiermee kunnen we de energie die we zelf verbruiken ook weer opwekken. Ook rijdt er al een elektrische tractor rond waarmee we licht werk (zoals schoffelen) kunnen doen, verder wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van een elektrisch aangedreven golfkar (omgebouwd tot “oogst-mobiel”) die speciale achterbanden heeft gekregen om ook in de natte grond uit de voeten te kunnen.

Bezoekadres:

Boerderij Korenblik
Geesinkweg 13
7231 RE  Warnsveld

Telefoon:  0575 – 555 488
Email: korenblik@live.nl
Website: Boerderijkorenblik.nl

Boerderijverkoop:

Vrijdag van 9:00-17:00
Zaterdag van 10:00 – 12:00 uur