Biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam

Biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam

In Broekland vindt je biologisch melkveebedrijf Valk-van Dam. Via een zelfbedieningswinkeltje op het erf verkopen ze biologische rauwe melk en verscheidende kazen.

Adres

Horstweg 21

8107 AA Broekland

Buitengrazers

Erik en Rianne Valk hebben in Broekland een melkveebedrijf met zo’n 90 koeien en 40 stuks jongvee. Met de productie van melk en vlees proberen ze gebruik te maken van de elementen die de natuur te bieden heeft, ze hebben dan ook het biologische keurmerk.

‘Onze melkkoeien lopen vanaf het vroege voorjaar buiten om gras, klaver en andere kruiden te eten. Dit zorgt ook voor een natuurlijke bemesting van de bodem. Ons jongvee graast van het voorjaar tot en met het najaar in het natuurgebied van Staatsbosbeheer in de uiterwaarden van de rivier de IJssel bij Wijhe.’

Ook in de stal hebben de koeien het goed. Ze kunnen optimaal liggen in een bed van stro en de looppaden worden regelmatig schoongemaakt door een robot. Op het dak liggen zonnepanelen die voor de elektriciteit zorgen.

Buitenles

Op het boerenbedrijf zijn schoolklassen (basis- en middelbare scholen) welkom voor een  buitenles op de boerderij, de natuur rondom en de moestuin. ‘Er is niets leuker en leerzamer dan met je klas een kijkje komen nemen op onze boerderij om te zien waar je dagelijks voedsel nou echt vandaan komt’. Voor meer info kijk hier.

Rauwe melk en kazen

Via een zelfbedieningswinkeltje, achterom op het erf, kan je er rauwe melk en kazen kopen. Het aanbod wisselt, afhankelijk van het seizoen. Ook kan je het assortiment checken via de catalogusfunctie van Whatsapp.

Contact

Erik en Rianne Valk
Horstweg 21
8107 AA Broekland

0570-530979
mtsvalk@gmail.com

Openingstijden zelfbedieningswinkeltje

Elke dag van 08:00 tot 20:00
Check online assortiment via Whatsapp