Biologisch bosbessenbedrijf Noorderbos

Biologisch bosbessenbedrijf Noorderbos

Bosbessen: er zijn maar weinig mensen die niet van deze supergezonde blauwe vruchtjes houden. De telers van biologisch bosbessenbedrijf Noorderbos in Drenthe vinden de bessen in ieder geval prachtig!

Adres

Noorderweg 3

7936 TR Tiendeveen

De bosbessen van Noorderbos

Noorderbos teelt een speciaal ras, namelijk Amerikaanse bosbessen. Vergeleken met onze Europese bosbessen zijn deze Amerikaanse bessen groter, steviger, smaakvoller en makkelijker te bewaren. En naast het feit dat deze blauwe vruchten heel lekker zijn, zijn bosbessen ook nog eens heel erg gezond. Al van oudsher worden de gezondheidseffecten van deze bessen erkend. Tegenwoordig noemen we de vruchten ook wel superfruit of superfood. Bosbessen zijn namelijk rijk aan antioxidanten en zitten boordevol vitaminen en mineralen.

Het proces

Er moet veel werk verzet worden om in de zomer lekkere bessen te kunnen oogsten. Dit werk begint al in de winter: van november tot april worden alle struiken gesnoeid. Dat is nogal een precies werkje. Bij elke struik moet de teler namelijk kijken welke takken sterk zijn en welke zwak. Het is de kunst om de juiste tak te snoeien. Ook wordt gecontroleerd hoeveel bloemknoppen elke struik heeft. Heeft een struik te veel bloemknoppen voor zijn grootte? Dan moet er een aantal knoppen gesnoeid worden, anders krijgt de struik het te zwaar.
In de lente mogen de bosbessen groeien. Eind juni kleuren de bessen van groen naar het mooie diepblauw en in juli, augustus en september zijn de bessen rijp en worden deze geoogst.

PureBlu

Edo en Maria zijn eigenaar van Noorderbos. Naast het telen van hun bosbessen, experimenteren zij graag met de bosbessen die zij oogsten. Met het uitproberen en verfijnen van recepten maken zij de lekkerste producten van eigen land. De pure producten die zij maken bieden ze aan onder het toepasselijke label ‘PureBlue’. De producten van PureBlu worden door heel Nederland verkocht.

Meer weten?

Openingstijden: Za 10.00 – 16.00 (van juli tot half september)
Kijk dan op www.noorderbos.nl