Bioboerderij ’t Schop

Bioboerderij 't Schop

't Schop is een echte boerderij. Een bedrijf met koeien, schapen, een boomgaard en een flinke moestuin, maar er is veel meer. De paardenstal is omgetoverd tot boerderijkeuken, op de plaats van de hoogkar zit nu de biostreekwinkel en er kan vergaderd worden in de authentiek verbouwde stal en schuur.

Adres

Esbeekseweg 2

5081 ED Hilvarenbeek

Bioboerderij

Bioboederij ’t Schop is een begrip in en rondom Hilvarenbeek. Bijna een eeuw geleden bouwde overgrootvader Van den Broek de boerderij aan de Esbeekseweg. Cécile en Jan van den Broek zijn de huidige eigenaren. Zij namen het bedrijf over in de jaren tachtig toen het bedrijf nog voornamelijk uit vleeskoeien en schapen bestond. Tegenwoordig is ’t Schop een modern gemengd bedrijf met zo’n 80 runderen, een hoogstam boomgaard en een grote moestuin. Sinds 2000 is het bedrijf biologisch: ze hebben de kringlopen gesloten en het EKO-certificaat bemachtigd.

Samenwerken met de natuur

Cécile, Jan en zoon Bart runnen sinds 2017 samen het bedrijf en werken als boeren samen met de natuur. Er zijn goede banden met Landgoed De Hoevens, Staatbosbeheer en andere natuurterreinen in de omgeving. Zo beheert ’t Schop ongeveer 100 hectare natuur. De weilanden bij de boerderij worden begraasd door de familiekudde koeien met kalfjes en een stier. Het jongvee en de koeien, die niet gedekt mogen worden, lopen op de natuurgraslanden. Achter de boerderij is de hoogstam boomgaard hersteld met authentieke fruitrassen en er is een grote moestuin van 3000 m2 voor seizoensgroenten.

Workshops en samen eten

Een dagje uit met vrienden, familie of collega’s? Bij ’t Schop kan je culinair genieten. De boerderij heeft veel mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van eerlijke producten. Zo is er een grote boerderijkeuken waar je onder begeleiding in groepen van 12 tot 80 personen kunt koken. Daarnaast is het mogelijk om op het erf of in de koeienstal te “braaien”. Alle ingrediënten komen van de biologische boerderij of van collega’s uit de streek.

Wil je het bedrijfsuitje of de familiebijeenkomst helemaal compleet maken? Kies dan voor een uitgebreid arrangement. Het prachtige dorp Hilvarenbeek heeft veel mogelijkheden. Combineer bijvoorbeeld de kookworkshop met een bierroute of maak eens een wandeling met schapen over de hei.

Een dag ontspannen? ’t Schop regelt het.

Openingstijden biostreekwinkel

’t Schop verkoopt biologische producten in de eigen biostreekwinkel. Van heerlijke romige rauwmelkse kaas tot fruitige sappen en van wonderlijke kruiden tot smaakvolle groenten. De boerderij werkt hiervoor samen met biologische boeren uit de buurt.

Woe t/m vr 09.00-18.00 uur
Za 09.00-16.00 uur

Kijk voor meer informatie op www.hetschop.nl.

Contact

Esbeekseweg 2
5081 ED Hilvarenbeek

+31 (0)13 505 6156
Voor informatie: info@hetschop.nl
Voor bestellingen: bestellingen@hetschop.nl