Bio-dynamische tuinderij de Zonnehorst

Bio-dynamische tuinderij de Zonnehorst

In het kleine plaatsje Punthorst, tussen Nieuwleusen en Staphorst, vind je de biologisch-dynamisch tuinderij de Zonnehorst. Je kan er niet alleen terecht voor je biologische boodschappen, er is ook een kleine camping op het erf. 

Adres

Evenboersweg 28

7715PH Punthorst

De tuinderij

Op de boerderij de Zonnehorst wordt er al sinds 1980 groenten en fruit verbouwd volgens de biodynamische principes. Ook houden zij zich bezig met de biodiversiteit van de regio. Zo legden ze kikkerpoelen aan en ontfermden zij zich over het berm- en landschapsbeheer. 

De boerderij- en webwinkel

Op het erf vind je ook een Boerderijwinkel waar je naast de eigen geteelde groenten en fruit, ook kruiden, zuivel, vlees en brood kan kopen. Alle producten hebben het biologische keurmerk. Mocht de winkel te ver rijden zijn; de Zonnehorst levert in een straal van dertig kilometer rondom de tuinderij. Via de webwinkel kan je een bestelling plaatsen, en tegen bezorgkosten van €3,- worden de boodschappen op donderdag of vrijdag thuisbezorgd. 

Kamperen en wandelen

In de zomermaanden kan je kamperen op terrein van de Zonnehorst. De camping is aangesloten bij het ECEAT keurmerk, dat staat voor kamperen op biologische boerderijen. Ook staat er een pipowagen die je kan huren voor twee personen. Beiden zijn te reserveren via natuurhuisje.nl

Ook zijn er twee wandelpaden gemaakt op en rondom de Zonnehorst. Er is een lange variant, van 17 kilometer dat je leidt door de Zwarte Dennen en gebied rondom. Het Avonturenpad Zonnehorst, te downloaden via demooisteroutes.nl. De korte variant, het Zonnehorstpad, leidt je via allerlei avontuurlijke paadjes over de tuinderij. Beide routes zijn ook te vinden op de website.

Contact

Evenboersweg 28
7715 PH Punthorst

0529-483463
info@zonnehorst.nl
www.zonnehorst.nl

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag: 13.00 -18.00
Woensdag: 9.00 – 18.00
Vrijdag: 9.00 – 18.00
Zaterdag: 9.00 – 13.00