Bio-boerdoerij De Kruytbosch

Bio-boerdoerij De Kruytbosch

Op Bio-Boerderij De Kruytbosch produceren wij, Manfred en Alien Holtslag, op een duurzame manier gezond voedsel. Alle dieren lopen in de weide en we werken zoveel mogelijk met de natuur mee om te kunnen genieten van de goede dingen die dat brengt.

Adres

Vosstraat 24

6964 BB Hall

Biologisch

In 1996 zijn wij boer en boerin geworden op De Kruytbosch. In 2001 zijn wij biologisch gecertificeerd. Onze koeien met hoorns lopen ongeveer 9 maanden dag en nacht buiten in de wei. De eerste 3 a 4 maanden van hun leven mogen de kalfjes bij hun moeder drinken en lopen ook zij in de wei.  Ook onze weidekippen en weidekalkoenen lopen in het groene gras. Zij kunnen dit gras omzetten in gezonde producten voor ons mensen.

De dieren produceren mest. Deze mest, samen met het gras wat de dieren vertrappen, zorgt voor de voeding van de wormen en andere ‘beestjes’ in de bodem. Het bodemleven zorgt voor de opbouw van stabiele organische stof, de zwarte humus die boven in de grond zit.

De dieren zijn sterker en gezonder, waardoor wij bij de melkkoeien nauwelijks antibiotica hoeven te gebruiken. Bij het vleesvee, de weidekippen en de weidekalkoenen hoeven we helemaal geen antibiotica te gebruiken.

Assortiment

Kom langs in ons winkeltje en proef onze heerlijke producten van de boerderij:

  • Rauwe melk
  • Weidekaas met en zonder kruiden
  • Rund-, kippen-, kalkoens- en lamsvlees (in diepgevroren pakjes)
  • Appels, peren, pruimen, frambozen, kruisbessen, rode bessen, witte bessen en zwarte bessen.
  • Fruitsap in 5 liter pakken
  • Jam van eigen fruit
  • Afhankelijk van het seizoen: Aardappelen, kolen, bonen, andijvie, sla, wortel, biet, prei, ui, pastinaak en vruchten als aardbeien, tomaten en paprika. Ook verbouwen we pompoenen en courgette.

Naast onze eigen producten verkopen we ook andere streekproducten zoals brood, boekweitmeel, chocolate chip koekjes en heerlijke wijnen.

Contact

Openingstijden

Woensdag van 13.30 tot 17.30 uur

Vrijdag van        09.30 tot 16.00 uur     (mei t/m december)

Vrijdag van        09.30 tot 14.00 uur     (januari t/m april)

Zaterdag van     09.30 tot 16.00 uur

https://www.bioboerderijdekruytbosch.nl/