Bio Boerderij Keuper

Bio Boerderij Keuper

Bio Boerderij Keuper staat voor boeren met de menselijke maat. Gezondheid en welzijn van de dieren staat centraal. Daarnaast is de bodem ons kostbaarste bezit en willen wij een bijdrage leveren aan een fraaie omgeving. Dit alles samen maakt onze producten Puur & Smaakvol.

Adres

Nieuweweg 14

7078 AC Megchelen

Minder koeien en meer kwaliteit

Wij zijn Tom en Gerdien Keuper, de 5e generatie die boert op deze prachtige plek in Megchelen, Achterhoek. Al vele jaren lopen onze Fries-Hollandse koeien (ofwel de “ouderwetse” Nederlandse zwartbonte) op ons bedrijf maximaal buiten in grasland met klavers en kruiden zoals paardenbloem, smalle weegbree en cichorei.

In 2018 hebben we de knoop doorgehakt om kunstmest en chemische onkruidbescherming definitief vaarwel te zeggen en biologisch te gaan boeren. Wij hebben bewust gekozen voor minder koeien en meer kwaliteit. Daarbij vragen we niet het uiterste van onszelf, onze dieren en onze bodem, omdat we de menselijke maat erg belangrijk vinden.

Naast het produceren van hoogwaardige en gezonde voeding willen we graag bijdragen aan een fraaie omgeving door het versterken van de natuur en het landschap. Niet alleen het in stand houden van bestaande landschaps- en natuurelementen zoals o.a. onze hoogstamboomgaard en meidoornheggen maar ook de verdwenen landschapselementen zoals solitaire bomen, wilgensingels en hagen weer onderdeel te laten maken van ons bedrijf.

Melktap

Bij de melktap kun je zelf verse rauwe melk tappen op ieder moment van de dag. Flessen zijn aanwezig, maar een eigen fles meenemen kan natuurlijk ook. Tevens zijn er bij de melktap eieren en boerenijs te verkrijgen. Betalen kan gepast (melktap) of via een QR code.

Boerderijwinkel

In onze boerderij verkopen wij grasgevoerd biologisch rundvlees en onze rauwmelkse kaas, die op ons erf gemaakt wordt door een mobiele kaasmakerij. De kaas is in diverse smaken verkrijgbaar. Tevens is er appelsap (met een vleugje peer) gemaakt van appels en peren van eigen hoogstamboomgaard, verkrijgbaar. Daarnaast is er ook ijs gemaakt van eigen biologische melk en honing van de aanwezige bijenkasten op onze boerderij te verkrijgen.

Bestellen

Bestellen kan ook via de website https://www.bioboerderijkeuper.nl/bestellen. Ophalen kan dan ook buiten openingstijden van de boerderijwinkel om.

Openingstijden

Melktap (verse rauwe melk, eieren, ijs): alle dagen geopend (24/7)

Boerderijwinkel: elke zaterdag van 13.00-17.00u of op afspraak

Contact

Bio Boerderij Keuper

Nieuweweg 14

7078 AC Megchelen

Telefoon: 0315-377309/06-20078234

E-mail: info@bioboerderijkeuper.nl

Website: www.bioboerderijkeuper.nl