Bakkerij De Knollentuin

Bakkerij De Knollentuin

De Knollentuin verkoopt sinds 1974 ambachtelijk gebakken brood en banket. Het assortiment – honderd procent biologisch en vegetarisch – bestaat uit een groot aantal verschillende gist- en desembroden, klein brood, hartig en zoet banket, bijzondere zoetigheden voor bij de koffie, ontbijtkoeken, knäckebröd en nog veel meer. De granen zijn gemaald op een molensteen.

Adres

Fransestraat 23

6524 HR Nijmegen

‘In je knollentuin zijn’

In 1974 begon Nico Keizer reformwinkel de Knollentuin. Klanten konden hier zelf hun muesli, groenten en granen scheppen. De naam verwijst echter niet naar het toenmalige assortiment, maar naar de uitdrukking ‘in je knollentuin zijn’. Dit betekent ‘op de plek zijn, waar je je fijn voelt’. In de loop van de tijd kwam de nadruk steeds meer te liggen op het bakken en verkopen van brood (en later ook van zoet en hartig banket). In 2017 namen Jeroen, Bas en Anke het stokje over. Samen met het personeel willen zij de naam van De Knollentuin hoog houden: het verkopen van goede, lekkere producten met aandacht voor mens-, dier- en milieuvriendelijkheid.

100% Biologisch en vegetarisch

De Knollentuin is een winkel voor mensen die van brood houden. Als de winkel om half negen open gaat, liggen de broden dampend op de rekken. Alles honderd procent biologisch en vegetarisch. Naast het brede assortiment aan brood, hartig en zoet banket uit eigen bakkerij, verkoopt De Knollentuin tal van andere producten. Zo vind je in de winkel bijvoorbeeld ook biologische zuivel (waaronder de streekproducten van boerderij Groenhouten uit de Ooijpolder),(dik)sappen en etenswaren voor ontbijt en lunch.

Zeewierbrood

De Knollentuin gebruikt zeezout in haar brood, geen bakkerszout. In tegenstelling tot de meeste niet-biologische bakkers wordt er geen extra jodium toegevoegd. Als alternatief voor mensen die behoefte hebben aan brood met meer jodium (door een veganistisch dieet, of zwangerschap bijvoorbeeld), biedt De Knollentuin zeewierbrood aan.

Openingstijden

Ma – vr: 08.30 – 17.30 uur
Za: 08.30 – 15.00 uur

Meer weten?

Ga dan naar deknollentuin.nl