Bakker Arend

Bakker Arend

Op zijn zeventiende bouwde Arend een houtoven in de tuin bij zijn ouders in Zetten. Zo’n tien jaar later bouwt hij er weer een in Amsterdam, waarin hij 8 jaar brood bakt. Ook doet hij ervaring op met verschillende broodsoorten die gist en zuurdesem bevatten.

Adres

Laauwikstraat 12

6663CJ Lent

Traditionele, ambachtelijke wijze

Bakker Arend bakt al zijn brood nog op traditionele, ambachtelijke wijze. Elke nacht zijn de broodbakkers bezig in de bakkerij en maken [h]eerlijk vers brood. De ingrediënten komen uit de buurt. Zo wordt het molenbrood gebakken met een speciaal mengsel van de Witte Molen uit Nijmegen, komt het meel van DO-IT en Beko, en worden de rozijnen en noten bezorgd door Horizon uit IJsselstein

Lokaal, middeleeuws brood

Bakker Arend bakt iedere dag vers brood. Wit, bruin, desem, volkoren, vloerbroden in wit en meerkoren, en broodjes. Maar ook zuurdesem, en op zaterdag het typisch Nijmeegse, middeleeuwse Mael Waelbrood en Mael Wael Krenten Venkel. Maar er is meer bij Arend. Olijf-tomaatbollen, roggebrood met rozijnen, cake en koek, luxebroodjes en ook pizza’s. En dat allemaal biologisch!

Natuurwinkels in de regio

Bakker Arend bakt de broden in de bakkerij in Lent en levert aan diverse natuurwinkels in Nijmegen. Woon je in Beek of Berg en Dal? Dan kun je eens per week brood aan huis geleverd krijgen.

Meer weten?

Ga dan naar bakkerarend.nl