Amelis’Hof

Amelis’Hof

Het Amelis’Hof is een 18e-eeuwse moestuin van circa 1 hectare groot waar sinds 1984 op biodynamische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld. Op deze historische grond worden maar liefst 60 soorten groenten, 25 kruidensoorten, klein fruit en vele bloemen geteeld. De heerlijke producten uit deze moestuin kan je vervolgens kopen via een abonnement op de groentetas of in de tuinwinkel.

Adres

Koningslaan 9a

3981 HD Bunnik

Zorgen voor mens en aarde

Bij Amelis’Hof ligt de focus op het zorgen voor de aarde. Dit houdt in dat er geteeld wordt volgens de biodynamische landbouw principes. Hierbij is de aarde de basis. Zorgen dat de grond goed is en een rijk bodemleven heeft is heel belangrijk. Want hoe beter de grond, des te beter de worteling en dus de vitaliteit van de planten. Hierdoor zijn ook kunst- en bestrijdingsmiddelen niet nodig.

Ook de mens is op de zorgtuinderij het leven goed. Hier werken allerlei mensen samen op hun eigen tempo en niveau aan de productie en verwerking van groenten. Alle werkzaamheden vinden plaats in de buitenlucht op het land. Iedereen krijgt de vrijheid en is gedurende de dag bezig met goed werk verrichten. Ook is er begeleiding voor mensen met een psychiatrische en/of psychosociale aandoening.

Evenementen

De Amelis’Hof is een inspirerende omgeving. Dat blijkt wel uit alles wat er te beleven is. Zo worden er workshops georganiseerd, wordt er kunst geëxposeerd, en kan je er terecht voor leuke bedrijfsuitjes en rondleidingen. Een uitje naar de Amelis’Hof staat gelijk aan een prikkeling van al jouw zintuigen! Kom langs om om te zien, ruiken, proeven en voelen wat de grond te bieden heeft.

Houd de agenda in de gaten voor meer evenementen op de gezellige Amelis’Hof.

Bloemen en groenten

De tuin levert veel moois op en dat moet natuurlijk ergens heen. Als bezoeker mag je daarom zelf de tuin in om een mooie bos bloemen samen te stellen en te genieten van alles wat daar groeit en bloeit. Op die manier kun je van al het moois uit de tuin genieten, ook thuis.

De oogst wordt verkocht in de boerderijwinkel naast de tuin. Daar kun je op zowel woensdag als zaterdag terecht voor veel lekkere en verantwoorde producten. En wil jij wekelijks een tas vol verse, biologische groente afhalen? Dan is de groentetas van Amelis’Hof echt iets voor jou. Door een groente-abonnement te nemen haal je tijdens het teeltseizoen (mei tot kerst) elke week een gevulde tas met verse seizoensproducten af op een van de vele afhaallocaties. Maar dat niet alleen, je krijgt in de tas ook elke keer een recept voor het bereiden van één of meer groenten van die week en De Amelisbode; de nieuwsbrief van de tuin.

Openingstijden

Van mei tot en met oktober:
Woe 11.00 – 17.00 uur
Za 10.00 – 15.00 uur

Tel: 06-38757626

Meer weten?

Kijk dan op: https://www.amelishof.nl/