Zwolsche Zwammen

Zwolsche Zwammen

Zwolsche Zwammen is een regionaal bedrijf met een circulaire economie als kern. Zwolsche Zwammen gebruikt namelijk het koffiedikafval van Windesheim om zo oesterzwammen te kweken in de kas op de campus. Het bedrijf wil haar visie in Zwolle delen door horecabedrijven als restaurants kennis te laten maken met haar circulaire concept.

Adres

Campus 2

8017CA Zwolle

Wie is Zwolsche Zwammen

Frank Aalbers is werkzaam in het praktijkonderwijs en heeft veel geleerd over de herkomst van voedsel en producten als lid van Youth Food Movement. Toen hij had gelezen over het idee van een circulaire economie, besloot hij oesterzwammen te gaan kweken op koffiedik. Van het kweken in een schuur en zolderkamer maakte hij de stap naar school. Met leerlingen kweekt hij Zwolsche Zwammen die geleverd worden aan meerdere restaurants.

Zwolsche Zwammen is een stadskwekerij, waarin consumenten weer in contact komen met hun voedsel. Door het eten van Zwolsche Zwammen eet je lokaal en duurzaam en help je direct mee de hoeveelheid afval te beperken. Het bedrijf wil daarmee een voorbeeld zijn voor een duurzamere, meer circulaire economie.

Activiteiten

Op zoek naar  een uniek personeelsuitje excursie? Of wil je meer weten over de groei van oesterzwammen? Dan is een workshop of rondleiding door de kwekerij een leuk idee! Je leert hier meer over de thema’s duurzaamheid en circulariteit door de groei van oesterzwammen te bestuderen.

Oesterzwammen kopen of op jouw kaart?

Geïnteresseerd in de oesterzwammen? Via de website kan je als particulier je eigen Zwolsche Zwammen Kweekset bestellen. Wil je als restauranteigenaar de lokale en circulaire oesterzwammen op jouw menukaart hebben? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Campus 2
8017 CA Zwolle

info@zwolschezwammen.nl
Ga voor meer informatie naar de website