Tuinderij VosBeek

Tuinderij VosBeek

De tuinderij in Scherpenzeel is 1,8 hectare groot en biedt ruimte om (bijna) het jaar rond voor meer dan 200 mensen (oogstaandeelhouders), groente te verbouwen.

Adres

Barneveldsestraat 16

3925 MJ Scherpenzeel

Tuinderij VosBeek

Met ingang van januari 2020 zijn wij, Vincent Vos en Dita van Beek (zoon en moeder), tuinderij VosBeek in Scherpenzeel begonnen. Anders gezegd: We zetten tuinderij Ruimzicht voort onder een nieuwe naam. De biologisch dynamische tuinderij is inmiddels tien jaar op deze locatie gevestigd. De groenten die we verbouwen zijn bedoeld voor particulieren, (natuurvoedings)winkels en restaurants binnen een straal van 15 kilometer rondom de tuinderij. Voor de particulieren werken we met de principes van CSA (Community Supported Agriculture), zij worden oogstaandeelhouder en ontvangen gedurende het oogstseizoen iedere week een pakket met verse groenten.

Het voordeel voor de oogstaandeelhouders is dat ze een groot deel van het jaar verzekerd zijn van biologisch geteelde groenten uit de streek. Bij een goede oogst is dat merkbaar aan de kwaliteit en de hoeveelheid in het pakket. Het kan ook merkbaar zijn aan een mindere kwaliteit/hoeveelheid. Het voordeel voor ons als tuinder is dat we met CSA een bepaalde zekerheid hebben over de afname. Met het vooruitbetaalde bedrag van de oogstaandeelhouders kopen we in het vroege voorjaar compost, zaai- en plantgoed.

 

Groentepakket

Woon of werk je binnen een straal van 15 km van de tuinderij VosBeek en lijkt het je wat om rechtstreeks van de tuinder biologische groenten te eten? Dan is oogstaandeelhouder worden misschien iets voor jou.

Als oogstaandeelhouder ontvang je tijdens het oogstseizoen, ongeveer 25 weken van mei tot november, iedere week een pakket met gevarieerde biologische groenten.  

Aan het begin van het seizoen betaal je voor 20 weken, dat betekent dat je je pakket een aantal weken kunt stopzetten. Mocht blijken dat je meer dan 20 weken een pakket hebt afgenomen dan ontvang je in november een betaalverzoek ter verrekening van de extra pakketten.   

Contact

Tuinderij VosBeek
Bezoek adres:
Barneveldsestraat t/o
nummer 16, Scherpenzeel

Tel: +31 6 16 89 64 07
Mail: info@tuinderijvosbeek.nl