Tuinderij De Groentenakker

Tuinderij De Groentenakker

Op De Groentenakker in Odijk teelt Stijn Costermans op biologische wijze meer dan 50 soorten groenten en kruiden. De Groentenakker werkt samen met de BijenAkker: een prachtige plek waar niet alleen maar bijen rond zoemen, maar waar nog veel meer gebeurt. De akker staat vol met prachtige bloemen, historische groenterassen, een grote diversiteit aan bijzondere kruiden, oude hoogstamfruitbomen en er wordt hop geteeld.

Adres

Rijnseweg 5a

3984 NG Odijk

De groenten

Op de tuinderij wordt niet met zware machines gewerkt, waardoor er nagenoeg geen gebruik gemaakt wordt van fossiele brandstoffen. De groenten krijgen de tijd om tot wasdom te komen, om zoveel mogelijk voedingsstoffen op te nemen en smaak te ontwikkelen. Tuinder Stijn wil graag mensen verassen door de enorme diversiteit in groenten te laten zien en proeven.

Oogstaandeelhouder

Bij De Groentenakker kan je oogstaandeelhouder worden. Dan ontvang je van begin mei tot begin december wekelijks een pakket met groenten van de tuin. In de zomer delen oogstaandeelhouders mee in de overvloed, in het vroege voor- en late najaar kan de inhoud wat minder gevarieerd zijn, je eet dus echt mee met de seizoenen. De groentepakketten kunnen op een aantal plekken in Utrecht en omgeving worden opgehaald.

De Groentenakker levert ook verse biologische groenten aan een aantal restaurants en (biologische) winkels.

Bij de Groentenakker mogen oogstaandeelhouders en restaurants meedenken over welke groenten er geteeld gaan worden.

Contact

Stijn geniet ervan om elke dag op deze prachtige plek, tussen de groenten, bloemen en bijen, te mogen werken en deelt dit graag met anderen. De tuinderij is een productiebedrijf waar ruimte is voor eenieder die graag buiten wil werken en zijn handen uit de mouwen wil steken. Vrijwilligers zijn welkom!

De Groentenakker
Rijnseweg 5a
3984 NG Odijk
T: 06-24917316
E: info@groentenakker.nl
Website: Groentenakker.nl