Permacultuur Tuinderij de Voedselketen

Permacultuur Tuinderij de Voedselketen

De Voedselketen is de tuinderij van Alex Schreiner en Linder van den Heerik. Een kleinschalige tuinderij waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Samenwerken met in plaats van tegen de natuur, met lekkere en eerlijke groenten als resultaat.

Adres

Pallande 1

5688 NH Oirschot

Permacultuur

Permacultuur (ofwel ‘permanente agricultuur’) vindt zijn oorsprong in Australië. Permacultuur is een filosofie van werken met in plaats van tegen de natuur. Van langdurige en doordachte observatie in plaats van langdurige en gedachteloze arbeid, en van het bekijken van planten en dieren in al hun functies in plaats van elk gebied als één productiesysteem te behandelen.

Op de tuinderij van Alex en Linder willen ze de alternatieven voor conventionele landbouw onderzoeken door het opzetten van een zowel economisch als ecologisch rendabel systeem met de uitgangspunten van Permacultuur als basis: zorg voor de aarde, zorg voor de mens, delen in de overvloed.

De toepassing van Permacultuur op grotere schaal, om voor de markt te produceren is vooral in Nederland en België nog maar amper verkend. De methodes die werken in het ene klimaat werken niet vanzelfsprekend in het andere. De tuinderij wil actief bijdragen aan de ontwikkeling van Permacultuur productiemethoden en heeft dus ook een onderzoeks- en educatiefunctie.

Groentepakket

Je kunt je aanmelden om wekelijks een vers groentepakket op te halen bij de Tuinderij. Elke vrijdag staat er vanaf 12 uur een pakket klaar op een opgegeven afhaalpunt in Noord-Brabant.

Er zijn drie verschillende pakketten, een klein pakket (€8) geschikt voor 1 persoon, een middelgroot pakket (€10) geschikt voor 2 personen en als laatste een groot pakket (€12,50) geschikt voor een gezin. Met dit pakket heb je genoeg groente voor één week, waarna je een nieuw pakket kunt ophalen!

Elk pakket bevat 4 á 5 hoofdgroenten. Denk hierbij aan andijvie, bieten, paksoi of kool. Daarnaast worden er ook een aantal bijgroenten in het pakket gestopt. Dit zijn vooral radijsjes, bosuitjes en kruiden. Natuurlijk zijn de pakketten seizoensgebonden, wat betekent dat er veel afwisseling is in de inhoud van de groentepakketten.

Naast de heerlijke groentepakketten kan je je ook aanmelden voor een nieuwsbrief met recepten, tips en ontwikkelingen rondom de tuinderij. Dit betekent dat je altijd inspiratie kunt halen uit de recepten van de tuinderij als je even niet meer weet wat je kunt bereiden met de verse groentes!

Contact

Tuinderij de Voedselketen
Pallande 1, Oirschot
tuinderij@devoedselketen.nl
06-49325214

Je kunt Tuinderij de Voedselketen ook volgen op Facebook en Instagram!

Wil je meer informatie over Tuinderij de Voedselketen, bijvoorbeeld over hoe zij Permacultuur toepassen? Bezoek dan hun website, of volg hun blog op devoedselketen.nl!