Medume Voedselbos

Medume Voedselbos

Voedselbos Medume produceert op kleine schaal ecologisch voedsel voor eigen gebruik. Het doel is om ecologisch, low impact, en via de principes van permacultuur zelfvoorzienend te leven.

Adres

Elperstraat 11

9443 TL Schoonloo

Wat is Medume?

In maart 2009 is de Stichting Medume opgericht en sindsdien bezig met de aanleg van 8880 m² semi open bospark nabij Schoonloo.

Natuur, mens, ecologie, duurzaamheid, permacultuur, transitie, recycling, recreatie, verduurzaming en memorial ground zijn een invulling die een samenhang hier moeten krijgen.

Doel van Medume

Primair word er gewerkt aan de invulling/veranderen van de natuurwaarde. Het oorspronkelijke bos was een nauwelijks toegankelijk stuk grond. Medume wil dit omvormen naar een recreatief park met eco, permacultuur en educatieve waarde.

Bomen en veen

Ruim 50 % van de grond was nat veen waarbij ook duidelijk de ontvening door vorige eigenaar(s) te zien was. Het natte deel had maar een beperkte bomengroei. Waarschijnlijk omdat de grond niet stabiel genoeg is. Op het zanderige voorste deel was voornamelijk struikgewas. De beschikbare planten en een groot deel van de bomen zijn zoveel mogelijk behouden.

Meer weten?

Ga dan naar de website van Medume.