Kwekerij A8

Kwekerij A8

A8 is een tuinderij van anderhalve hectare aan de rand van Doorn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op deze kwekerij telen Willem en Titia biologisch-dynamische groenten, kruiden, bloemen en zaden.

Adres

Achterweg 8

3941 PS Doorn

Kwekerij A8

In de (koude) kassen worden biologische planten gezaaid en opgekweekt. Buiten op de volle grond kunnen ze dan tot volledige wasdom komen. Bij Kwekerij A8 telen ze groenten, zoals uien, sjalotjes, prei, aardappels, pompoen, allerlei soorten sla, bieten, knolvenkel, bonen, rode spruitjes, pastinaak, maïs en vele keukenkruiden.
In de kas: tomaten, paprika, rode pepertjes, aubergine, meloen. En in de winter: winterpostelein, rucola, bladmosterd en dergelijke gewassen. Ze proberen zowel gewone, bekende groenten te telen, maar hebben ook bijzondere gewassen in het assortiment, zoals (speciale) tuinbonen, rode spruitjes, haverwortel enzovoort.

Verkoop

Kwekerij A8 verkoopt groenten aan huis. De speciale gewassen in het assortiment verkopen ze aan particuliere klanten, voedselcollectieven, winkeltjes en aan de Korenmaat te Zeist. Ze maken groente tassen naar keuze en bezorgen bestellingen.
Ook maken ze perspotjes van potgrond en zaaien ze een gewas naar wens. De kleine plantjes gaan naar de tuinders die ze vervolgens planten en verder opkweken.

Een andere tak van het bedrijf is zaadteelt en plantveredeling. Ook worden er op het bedrijf regelmatig moestuincursussen, lezingen over specifieke onderwerpen en workshops gegeven. Er is ook ruimte voor groepen.

Contact

Kwekerij A8
Willem en Titia ‘t Hooft
Achterweg 8
3941 PS Doorn

Website: www.a8-doorn.nl
E-mail:  info@a8-doorn.nl
Tel.: 06 50824027

Wij zijn voor onbepaalde tijd gesloten.