Jos Heerkens Kruiden

Jos Heerkens Kruiden

De fascinatie voor natuur had Jos Heerkens altijd al. In de loop van de jaren ontwikkelde zij zich verder en nu runt zij een heuse kruidentuin in het noordelijkste puntje van Zeeuws-Vlaanderen.

Adres

Zeedorp 29

4589 KX Ossenisse

Biologisch

Van de kruiden in haar tuin maakt zij zalven, theeën en oliën. Het kleinschalige kruidenbedrijf is volledig biologisch en werkt zonder bestrijdingsmiddelen.

Er zijn veel kruiden, allemaal met hun specifieke werking. Van sommige wordt alleen thee gemaakt, van andere ook zalf en olie.

Huttentutolie

Huttentut was vroeger een vrij algemene plant, die men vaak in vlasakkers aantrof. Het is daarmee één van de oudste Nederlandse cultuurgewassen.

In het waterwingebied bij Sint Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen kweekt Het Zeeuwse Landschap huttentut. Het is een goede plant voor insecten en bijen en van de zaden kun je olie persen. Dat doet Jos Heerkens dan ook.

Huttentutolie is een lekkere en gezonde olie vol omega 3- en 6-vetsuren en vitamine E. Na de persing gaan de resten van de pitten naar biologische varkens die dit door hun voer gemengd krijgen.

Huttentutolie kun je gebruiken zoals koudgeperste olijfolie. Wat olie op een warm gerecht, vlak voor het opdienen, geeft een lekker extraatje!

Het is ook ideaal om te gebruiken op de huid, de olie wordt snel en goed opgenomen. Het is een voedende en hydraterende olie die geschikt is als bescherming van de huid, rijk aan vitamine E en antioxidanten.

Contact

Jos Heerkens Kruiden
Zeedorp 29
4589 KX  Ossenisse
0114-852726

info@josheerkens-kruiden.nl
www.josheerkens-kruiden.nl

De Huttentutolie van Jos is te verkrijgen bij deze verkooppunten.