Groninger Landwijnboerderij

Groninger Landwijnboerderij

De wijnboerderij is gevestigd aan de Eekwerdermeedenweg 3 in het dorpje Wirdum en is een familiebedrijf van de familie Venhuizen. Dagelijks houden zij zich bezig met het maken van diverse producten, zoals jam, smulsaus, siroop, sap, mosterd, likeur en wijn natuurlijk! Ook bieden ze een assortiment van pure en suikervrije producten aan.

Adres

Eekwerdermeedenweg 3

9917 TB Wirdum

Uit de familie

De Groninger Landwijnboerderij is een familiebedrijf van de familie Venhuizen. Vroeger was de boerderij een veehouderij. Later hebben ze het met de familie verbouwd tot wijnmakerij met ontvangsthal. De stallen werden omgebouwd zodat ze nu dienen als wijnmakerij en de gierkelder werd grondig gereinigd en werd de wijnkelder.

In het bedrijf is er ook aandacht voor duurzame productie. Zo is er geen gasaansluiting of cv. Ze maken gebruik van twee grote hout gestookte kachels. Deze leveren ook de warmte voor bijvoorbeeld het koken van jam. Op het erf in het bos staat een windmolen van precies 14,99 meter, omdat het verboden is om windmolens boven de 15 meter te plaatsen. Deze molens leveren een groot gedeelte van de energie (stroom) die ze nodig hebben voor de wijnboerderij.

Verse producten in de winkel

Alle producten die ze zelf maken verkopen ze ook in de winkel aan de Eekwerdermeedenweg 3 te Wirdum. Denk aan vruchtenwijnen, kruidenwijnen, vruchtensappen, vele soorten jam, siropen en smulsauzen, streekproducten en cadeau artikelen. Ook voor geschenkpakketten kan je bij hen terecht. In de winkel hebben ze altijd een kleine voorraad aan geschenkpakketten, maar als je niet het juiste kunt vinden of je hebt speciale wensen, stellen ze ook graag een pakket naar jouw wensen samen.

Arrangementen

Op de Landwijnboerderij zijn niet alleen lekkere producten te koop, maar ook leuke dingen te doen! Zo is er een wijnproeverij waar je leert over hoe de wijn wordt gemaakt en mag je daarna zelf proeven. Langskomen voor de koffietafel is ook mogelijk. Je krijgt dan heerlijk te eten en een kopje koffie in de prachtige omgeving. Mocht je toch nog meer honger hebben, dan is er nog veel meer keuze uit verschillende soorten buffetten. Zo heb je het Keltisch buffet, de mogelijkheid om te gourmetten of om te barbecue├źn, en nog veel meer!

Contact

Eekwerdermeedenweg 3
9917 TB Wirdum

info@groningerlandwijnboerderij.nl
Tel: 0596-571709

Openingstijden

Ma t/m vr: 09.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.groningerlandwijnboerderij.com.