Eulie oet Grunn koolzaadolie

Eulie oet Grunn koolzaadolie

Eulie oet Grunn is een initiatief waarbij de focus ligt op het lokaal produceren van olie uit koolzaad. Het heeft daardoor een lagere CO2-voetafdruk dan ver geïmporteerde olijfolie.  De leveranciers uit de omgeving van Scheemda werken daarbij met een minimum aan bestrijdingsmiddelen.

Adres

Glasblazer 9

9502 KB Stadskanaal

Alternatief voor olijfolie

Koolzaadolie wordt in toenemende mate door mensen ontdekt als het mildere alternatief voor olijfolie. Koolzaadolie is minder sterk van smaak, maar tevens geschikt voor culinaire gerechten.

Naast een milde smaak en en lage CO2-voetafdruk bevat koolzaadolie tal van gezonde kenmerken. Zo bevat de olie het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën. Ook bevat koolzaadolie veel onverzadigde vetzuren en is het rijk aan antioxidanten. Daarnaast is het rijk aan Omega-3 en Omega-6 vetzuren en vitaminen. Lekker en gezond dus, die olie!

Er zijn verschillende varianten

Eulie oet Grunn Culinair
Een heerlijke culinaire olie met een milde smaak. Deze koolzaadolie is uitermate geschikt voor het bereiden van koude gerechten, zoals overheerlijke salades, dressings en sauzen.

Eulie oet Grunn Cooking Olie
Een heerlijke diep goudgele koolzaadolie die geschikt is voor bakken en braden.
Lekker voor het bereiden van een stukje vlees of vis en voor het roerbakken van de groenten.

Eulie oet Grunn Hennepzaad olie – Koude persing!
Hennepzaadolie heeft een aangename, sterke smaak. Het kan op verschillende manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld als dressing door salades, in smoothies of op broodjes. Hennepzaadolie mag echter niet verhit worden.

Eulie oet Grunn Lijnzaadolie – koude persing!
Lijnzaadolie is heerlijk in yoghurt, met muesli, in smoothies of als basis voor een saladedressing of koude sauzen. Ook lijnzaadolie mag niet verhit worden.

Contact

Veenstraat 11
9502 EZ Stadskanaal

info@tcegofour.nl

Ga voor meer informatie over onder andere de verkooppunten naar www.eulieoetgrunn.nl.