Biologische tuinderij de Overkant

Biologische tuinderij de Overkant

Langs de rand van Twello en Deventer zijn de landerijen al honderden jaren als boerenland in gebruik. Biologische tuinderij de Overkant is gevestigd op het land van zorgboerderij Sterrenland. Kom eens een kijkje nemen!

Adres

Meermuidenseweg

7391 TE Twello

Ecologisch

Met meer dan 30 jaar gezamenlijke ervaring in het biologisch tuinieren  dragen tuinders Sander Bakkenist en Laurens van Zwol zorg voor de gewassen in de tuin.

De groenten worden op ecologische wijze (EKO keurmerk) geteeld, dus zonder chemische bestrijdings- middelen of kunstmest en met veel aandacht voor het totale ecologische systeem. Door al meer dan 35 jaar op biologische wijze te telen, is op de tuinderij een goed ecologisch evenwicht ontstaan.

En omdat jij lokaal consumeert blijft de keten lekker kort, dat scheelt een hoop reiskilometers en CO2 uitstoot.

Groentepakket of zelf oogsten!

Een groentepakket wordt door ons samengesteld en bevat een gevarieerd aanbod van seizoensgroenten. U eet wat het land op dat moment te bieden heeft en u zult ook nieuwe verrassende groenten ontdekken. Bij het samenstellen letten we op de variatie: een kookgroente, groente voor salade, ook letten we op kleur en smaak van de groenten.

Vanaf mei tot in november kun je dagelijkse groenten zelf oogsten van het boerenland. Wekelijks kun je gemiddeld 5 verschillende groenten oogsten. Daarnaast kunnen verse kruiden en bloemen worden geplukt. Elk seizoen brengt zijn eigen soorten rijkdom, en ook in de groenten die je eet zul je de seizoenen ervaren.

Oogstaandeel

Een oogstaandeel geeft recht om jaarrond te plukken van de tuin. In de praktijk is dat de periode mei t/m feb. Dit levert je een wekelijke tas met gemiddeld 5 verschillende groenten, kruiden en plukbloemen op, genoeg om de week mee door te komen. Eerst proberen? Wordt proefplukker!

Er kan geplukt worden van woensdag t/m zaterdag van 9:00 – 19:00 uur. Neem de kinderen mee om te leren en beleven.

Contact

Biologische Tuinderij De Overkant

Meermuidenseweg

7391 TE Twello

Tel:06 – 51223172

Mail: info@tuinderijoverkant.nl

Website: www.tuinderijoverkant.nl