Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant

Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant

Bij een bezoek aan de gemeente het Hogeland mag een tussenstop bij Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant niet ontbreken! Aan het gezellige Molenplein in Eenrum vind je één van de weinige locaties in Nederland waar nog op ambachtelijke wijze mosterd wordt gemaakt.

Adres

Molenstraat 5

9967 SL Eenrum

De mosterdmakerij

Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant bevindt zich bovenin de provincie Groningen. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd. Dit gebeurt volgens traditioneel Groninger receptuur. Het is dan ook net alsof de tijd in deze oude mosterdfabriek heeft stil gestaan. Inmiddels is het dan ook een van de weinige locaties – zo niet enige – in Nederland waar nog ambachtelijke én biologische mosterd wordt gemaakt. Biologisch houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde gewassen. Daarbij kan er sinds een aantal jaar weer gebruik worden gemaakt van mosterdzaden van Groninger bodem. Daarmee is Abrahams Mosterd écht de ‘Groningste’ mosterd.

De mosterd

Het paradepaardje is natuurlijk Abrahams grove Groninger mosterd, zonder poespas. Een pure mosterd waar niets onnodig aan is toegevoegd. Mosterdzaad, azijn, specerijen en zout, meer niet. Van deze overheerlijke pure mosterd is ook een variant die ze niet anders dan het ‘vlaggenschip’ kunnen noemen: Abrahams biologische mosterd, gemaakt van de allereerste oogst biologisch zwart mosterdzaad van Groninger bodem.

Het restaurant

Het Molenplein wordt gekenmerkt door de traditionele ambachtsvormen die hier al tientallen jaren bedreven worden. Deze sfeer vind je ook in het restaurant, dat slechts door een glazen wand gescheiden is van de mosterdmakerij. In deze grote, maar toch sfeervolle ruimte kan je heerlijk lunchen, dineren, koffie drinken of borrelen. De menukaart bestaat uit klassieke gerechten en regelmatig wisselende gerechten uit de streek. Voor de liefhebber serveren ze mosterd voor, tijdens en na de maaltijd. Maar ook als je niet zo van mosterd houdt, kan je hier ook heerlijk eten. De keuken biedt voor ieder wat wils en uiteraard houden ze graag rekening met eventuele allergieën of diëten.

Contact

Molenstraat 5
9967 SL Eenrum

restaurant@abrahamsmosterdmakerij.nl
Tel: 0595-491600

Openingstijden

Wo t/m vr: 14.00 – 17.00 uur.
Zo en zo: 12.00 – 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.abrahamsmosterdmakerij.nl/.