De mosterdmakerij
Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant bevindt zich bovenin de provincie Groningen. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd. Dit gebeurt volgens traditioneel Groninger receptuur. Het is dan ook net alsof de tijd in deze oude mosterdfabriek heeft stil gestaan. Inmiddels is het dan ook een van de weinige locaties – zo niet enige – in Nederland waar nog ambachtelijke én biologische mosterd wordt gemaakt. Biologisch houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde gewassen. Daarbij kan er sinds een aantal jaar weer gebruik worden gemaakt van mosterdzaden van Groninger bodem. Daarmee is Abrahams Mosterd écht de ‘Groningste’ mosterd.
De mosterd
Het paradepaardje is natuurlijk Abrahams grove Groninger mosterd, zonder poespas. Een pure mosterd waar niets onnodig aan is toegevoegd. Mosterdzaad, azijn, specerijen en zout, meer niet. Van deze overheerlijke pure mosterd is ook een variant die ze niet anders dan het ‘vlaggenschip’ kunnen noemen: Abrahams biologische mosterd, gemaakt van de allereerste oogst biologisch zwart mosterdzaad van Groninger bodem.